TVAROHOVO-banánová pochúťka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g nízkotučného tvarohu (v kelímku), 1 šľahačková smotana, 1 kyslá smotana, 3 PL prášk.cukru, 80-100g masla, 1/2 dl mlieka, 3 zarovnané ČL práškovej želatíny, 200g maslových sušienok, 2 banány, 1 ČL instantnej kávy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpiráciu na túto maškrtku mám od Evitchky ID 26145 a trochu som si ju dovolila vylepšiť :-)))..... no je to naozaj lahôdka... Ďakujem Evitchka za skvelý nápad :-)).

Kekse si rozdrvíme, napr. v mikrot.sáčku tĺčikom na mäsko (keď zostanú hrudky nevadí, dokonca sa mi to tak páči viac...) a zalejeme roztopeným maslom - len toľko, aby sa hmota aspoň trošku spojila, v chladničke to potom pekne stuhne. Pripravenú keksíkovú drť vtlačíme do tortovej formy vystlanej potrav.fóliou a odložíme zatiaľ do chladničky. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha a zmiešame s tvarohom, kyslou smotanou a cukrom. Mlieko mierne zahrejeme a rozpustíme v ňom želatínu. Studené prilejeme k smotanovej hmote. Na keksíkovú drť poukladáme pozdĺžne rozkojené banány, zalejeme polovicou smotanovej zmesi a dáme na aspoň 20min. do chladničky. Kávu rozmiešame v 1 PL horúcej vody a len zľahka vmiešame do zvyšnej smotany - vznikne nám pekný mozaikový efekt, potom vylejeme na vychladnutú "tortičku" a dáme poriadne stuhnúť, najlepšie na noc.

...
...