
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca 250 g húb, zemiaky, cibuľa, 2 väčšie strúčiky cesnaku, stredne veľké jačmenné krúpy, olej, rasca, vegeta
POSTUP PŘÍPRAVY
***
![]() |
Načistíme si zeleninu, |
![]() |
zemiaky nakrájame na menšie kúsky, |
![]() |
nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme v hrnci na oleji, |
![]() |
pridáme zemiaky, rascu, |
![]() |
vegetu, premiešame a chvíľku orestujeme, |
![]() |
zalejeme vodou, necháme uvariť do polomäkka, |
![]() |
potom pridáme huby, ja som dala mrazené, predvarené hríby, |
![]() |
krúpy, ktoré predtým poriadne prepláchneme, (použila som veľ. č. 7) - množstvo záleží na vás, podľa toho, akú hustú polievku chcete mať (krúpy ešte naberú na objeme aj po odstavení, ja som dávala na 4 litre polievky ½ pohára), |
![]() |
cesnak, dolejeme vody podľa potreby a varíme, kým krúpy nezmäknú. Do polievky si môžete pridať aj koreňovú zeleninu. |
![]() |
*Dobrú chuť* |