Vyprážané morčacie rezne na šťave



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g morčacích pŕs, soľ, 150 g strúhanky, 3 vajcia, 300 g oleja. Šťava: 2 dl vody, 3 lyžice oleja, 3 lyžice masla, 2 lyžice masti, 2 lyžice horčice, 1 lyžica vegety

POSTUP PŘÍPRAVY

Morčacie mäso pokrájame na rezne, osolíme a z obidvoch strán obalíme strúhankou. Potom ich naklepeme tak, aby sa strúhanka dostala do mäsa. Rozklepané rezne namočíme v rozšľahanom vajci a opražíme na rozohriatom oleji. Potom ich vložíme do pripravenej šťavy a asi 15 minút podusíme.
Šťava: Všetky prísady spolu zmiešame a rozvaríme.
Podávame s ryžou, zemiakovou kašou alebo tarhoňou.

s inou prílohou