FANTASTICKÁ PANENKA PODĽA MICHAELA DOUGLASA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Inšpiroval ma receptík z nejakého českého staršieho časopisu , zabudla som naň a dnes som si ho pripomenula - úžasný!!! Trošku som si ho prispôsobila:-) Potrebujeme jeden kus bravčovej panenky, vajce, čaj.lyžičku solamylu, pór, 2 farebné papriky, jednu väčšiu mrkvu alebo 2 menšie, 5 - 6 čerstvých šampiňónov, 0,5 dcl sójovej omáčky, 0,5 dcl vermouthu alebo červeného vína, ktorému pomôžeme čaj. lyž. práškového cukru:o) a keď nie je vínko nevadí,použite len práškový cukor:o), 2 chilli papričky al. chilli korenie, olej, soľ - ak treba.

POSTUP PŘÍPRAVY

Panenku si nakrájame na tenké rezance a zalejeme jedným vajíčkom, v ktorom sme rozmiešali solamyl. Na troche horúceho oleja dôkladne orestujeme. Mäsko vyberieme (uchovávame v teple). Do panvice pridáme nakrájanú zeleninu: na hrubšie pór, za 3 minútky šampiňóny, za ďalšie 3 minútky papriku nakrájanú na cca 2 x 2 cm štvorčeky a na kolieska nakrájanú mrkvu. Po krátkom restovaní pridáme naspäť mäsko, sójovku s vínkom, keď nemáme vínko,tak aj bez:-) pridáme čaj. lyžičku práškového cukru a sexi chilli papričky bez semienok, al. štipku chilli korenia. Chvíľu miešame a odstavíme. Zelenina nesmie byť rozvarená. Určite super príloha ryža, hranolčeky alebo bagetka. Ja som mala bez, lebo to bola večera a rada by som do plaviek :-))). Je to výýýborné , veľmi rýchle a sexi, čo by sme čakali od Douglasa, že?

tu sú ingrediencie - chýba vínko, lebo mi ho manžel medzičasom odbehol kúpiť:-)
panenka:-)
vínko:-)
mäsko zalejeme jedným vajíčkom dobre rozmiešaným so solamylom.
nakrájame si zeleninku
na horúcom oleji opečieme mäsko a odložíme do tepla
na panvicu pridáme pór
šampiňóny
papriku, mrkvu, po krátkom restovaní pridáme opečené mäsko, chilli a zalejeme zmesou sójovej omáčky a vína, poprášime práškovým cukrom a krátko povaríme.
Ideme papať:o) Dobrú chuť!!!