
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
700 g hladkej múky, 3 celé vajcia, 300 g práškového cukru, 50 g masla, 1,5 balíčka prášku do pečiva, 1 dcl mlieka
PLNKA: 1l mlieka, 2 žĺtka, 3 Zlaté klasy, 4-5 PL cukru, 1,5 masla ( palmarín), 200 g práškového cukru, 100 g kakaa
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetky suroviny zmiesime, mlieko postupne prilievame a vymiešame hladké cesto.
Rozdelíme na 6 častí
Rozvalkáme na silikónovú podložku alebo papier na pečenie a upečieme.
Z mlieka, klasov, cukru a žĺtkov uvaríme puding a necháme vychladnúť.
Potom si vymiešame druhú časť plnky a spojíme s pudingom.
Krémom plníme pláty, opatrne pritláčame, pláty sú veľmi krehké a môžu sa zlomiť.
Na horný plát dáme čokoládovú polevu.
![]() |
Suroviny spolu zmiesime, mlieko lievame postupne. |
![]() |
Vymiesime vláčne cesto |
![]() |
Rozdelíme na 6 častí. |
![]() |
Každé cesto rozvalkáme a na veľkosť plechu a upečieme na papieri na pečenie alebo silikónovej podložke. |
![]() |
Cesto sa veľmi rýchlo upečie, stačí keď sa okraje začnú sfarbovať. |
![]() |
Z mlieka, klasov, žĺtkov a cukru uvaríme puding. |
![]() |
Vymiešame maslo, práškový cukor a kakao. |
![]() |
Spojíme s pudingom a vymiešame krém |
![]() |
Pláty na tenko plníme krémom, najlepšie je rovnomerne si krém rozdeliť na 5 častí. Pláty dobre pritláčame na seba, plnením mäknú. Odporúčam večer naplniť a nechať zmäknúť do druhého dňa. Potom ešte dobre popritláčať. |
![]() |
Na vrchný plát dáme čokoládovú polevu, po stuhnutí nakrájame rezy. |