
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
na fotke nevyzerá veľmi vábivo, fotila som narýchlo, kým ešte niečo z neho bolo.
cesto: 5 vajec, 150g polohr.múky, 150g prášk. cukru, 1/2 balíčka PDP, 3PL vody
jablková náplň: 1kg očistených jabĺk, 2bal. vanil. cukru
puding: 700ml mlieka, 2Zlaté klasy, 100g prášk. cukru, 40g kryštál. cukru, 200g masla
250ml smotany na šľahanie, čokol.ryža (granko)
POSTUP PŘÍPRAVY
1.očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanil.cukrom.plech vyložíme alobalom a rozotrieme jablká. žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. múku zmiešame s PDP a pridáme do žĺtkov.nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. cesto rovnomerne nalejeme na jablká a pečieme vo vyhr. rúre (160stup. 15 min).
2. uvaríme puding z mlieka a zlatého klasu a kryšt. cukru. maslo vymiešame s prášk. cukrom a pridáme vychlad. puding. vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. puding opatrne natrieme na jablkovú náplň.
3. šľahačku vyšľaháme (dala som aj stužovač) a natrieme na puding, ohádžeme ryžou a dáme stuhnúť.
zákusok je vraj chutný aj bez pudingu al. šľahačky. no neverím, ale je to každopádne menej roboty a umývania riadu.
prajem dobrú chuť. olížete sa aj za ušami :-))))