ZEMIAKOVA KYSLA S MASOVYMI GULKAMI*****od Božky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiaky,soľ,mleté čierne korenie,bobkový list,cukor,voda,šľahačková smotana,ocot,polohrúba múka Na guľky:mleté mäso,cesnak,koreniny,vajíčko

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky pokrájame na drobné kocky a dáme variť s bobkáčom do osolenej vody.Ked sú uvarené,pridáme smotanu,v ktorej sme rozmiešali múku. Z mletého mäsa,vajíčka,soli,korenia a cesnaku vymiesime masu a robíme malé guľôčky,ktoré vkladáme do vriaceho zemiakového základu.Necháme povariť asi 20 minút,potom dochutíme octom,pripadne troškou cukru.

Alternatíva pre vegetariánov-namiesto mäsa dávame stratené vajíčko.
Ja kyslé polievky často dochucujem plnotučnou horčicou a kedže nemám veľmi rada nemocničné farby jedál,prifarbujem troškou červenej papriky.

Recept mám od susedky z chalupy.
DOBRU CHUT