Vyprážané pusinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 plátky kuracieho mäsa, tvrdý syr na strúhanie, 2 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL hladkej múky, jemý zemiakový škrob, olej, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept mám z jednej knihy. Dnes som ho vyskúšala, pretože som potrebovala ukuchtiť nejakú rýchlovku. Je fakt výborný. Nafotiť postup som nestíhala, keďže mám dnes naponáhlo, lebo čakám návštevu, ale myslím, že je to dosť jednoduché, takže ani netreba.
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, posypeme škrobom, premiešame a necháme v chlade odležať asi dve hodinky. Ja som to mala asi len hodinku. Vajcia rozšľaháme, pridáme asi 2 lyžice hladkej múky, cesnak rozotretý so soľou a postrúhaný syr. V tomto cestičku namáčame kúsky mäska a vypražíme ich na rozohriatom oleji z každej strany. My sme k tomu jedli zemiakovú kašu, Matúš samozrejme krokety, aby sa mal s čím hrať. Dobrú chuť.