Karamelová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Piškóta: 7 vajec, 7 lyžíc kryštálového cukru, 7 lyžíc hrubej múky, kypriaci prášok Krém: Salko, 250 g masla, vanilinový cukor, lyžička kakaa
POSTUP PŘÍPRAVY
V obrázkovom postupe...
 |
...rozdelíme si bielka a žĺtka... |
 |
... žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny... |
 |
... pridáme múku a kypriaci prášok... |
 |
... z bielkov vyšľaháme tuhý sneh... |
 |
...a postupne ho zľahka primiešame k žĺtkovej zmesi... |
 |
...pripravíme si tortovú formu. Ja dávam na dno papier na pečenie, ktorý vymažem maslom a boky tiež vymažem... |
 |
...piškótové ceste dáme do formy a pečieme pri 170 stupňoch cca 40 min. ... |
 |
... upečený korpus... |
 |
...a ideme robiť krém. Salko si uvaríme vo vode, cca 2 hodiny. Ja si varím vždy deň vopred. (Musí byť vychladnuté.) ... |
 |
... do misky dáme 250 g masla... |
 |
...vyšľaháme masielko... |
 |
...pridáme doň vanilinový cukor... |
 |
... ešte 1 lyžičku kakaa... |
 |
... a salko... |
 |
... poriadne vyšľaháme... |
 |
...korpus prekrojíme na časti a potrieme spodnú časť krémom... |
 |
...a tak isto aj vrch... A šup s tým do chladničky... |
 |
...necháme chvíľu stuhnúť, ozdobíme a dáme ešte do chladničky...
No a potom spokojne papkáme :) |