Mexický čokoládovo-škoricový puding so zázvorovým sirupom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na puding: 1 vanilkový puding alebo zlatý klas, 500 ml mlieka, 4 PL kryštálového cukru, mletá škorica, 120 g čokolády na varenie Na sirup: 100 g hnedého trstinového cukru, kúsok čerstvého zázvoru, 2 citróny, čerstvá mäta, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept mám doma na vystrihnutom útržku z nejakých novín, nalepený vo svojom zošite s receptami. NEviem či je tento puding naozaj mexický, možno sa tak volá len kvôli čokoláde a škorici, ale to nič nemení na tom, že je to najgeniálnejší puding aký som kedy jedla!
Postup nižšie

čokoládu si nasekáme na väčšie kúsky. Pudingový prášok rozmiešame v mlieku a dáme variť podľa návodu na obale. Ochutíme cukrom a škoricou. Do hotového, ešte horúceho pudingu vsypeme čokoládu a zľahka premiešame. NAlejeme do pripravených, studenou vodou vypláchnutých misiek alebo formičiek a dáme vychladnúť.
Puding je úžasný aj samostatný, ale pikantno-svieži zázvorovo-mätový sirup sa k nemu neskutočne hodí. Sirup si pripravíme takto: Hnedý trstinový cukor dáme variť s 2 dl vody a s postrúhaným, alebo nadrobno nasekaným kúskom zázvoru. Varíme, kým nám nevznikne hustý sirup, ktorý ochutíme citrónovou šťavou a nasekanou čerstvou mätou. Studený puding vyklopíme na tanierik a prelejeme pripraveným, vychladnutým sirupom. Ozdobíme kúskom mäty. Tip: Ak chceme, aby nám puding po vyklopení lepšie držal tvar, pridáme do uvareného pudingu rozpustenú želatínu.