
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na parížsky krém: 2 trvanlivé smotany na šľahanie, 1 varová čokoláda, 2 balenia ztužovača smotany Dr. Oetker Smetana Fix
Ostatné prísady: zákuskový korpus (kúpený v obchode), hocijaký džem (ja som použila jahodový), hocijaký puding v prášku (ja som uvarila Dr. Oetker vanilkový), hrozno
POSTUP PŘÍPRAVY
Deň dopredu je potrebné uvariť si parížsky krém. Do hrnca nalejeme 2 trvanlivé smotany na šľahanie a nalámeme 1 varovú čokoládu. Čokoládu necháme rozpustiť a celú zmes necháme krátko prejsť varom. Po vychladnutí hrniec poputuje do chladničky, kde sa chladí do druhého dňa.
V deň D natrieme korpus zakúsku jahodovým džemom. Uvaríme si puding a navrstvíme ho na džemom potretý korpus. Na vychladnutý puding poukladáme hrozno.
Vyberieme z chladničky smotany, prelejeme do umelohmotnej misky, pridáme 2 balíčky Smetana FIX a vyšľaháme dotuha. Navrstvíme na zákusok, podľa ľubovôle dozdobíme a dáme vychladnúť do chladničky.
![]() |
Korpus natretý džemom, poliaty vanilkovým pudingom a naukladané hrozno. |
![]() |
Šľahačky vyšľaháme s 2 baleniami Smetana FIX. |
![]() |
Až nám vznikne takáto hustá pena. |
![]() |
Penu navrstvíme na zákusok a ozdobujeme podľa ľubovôle. |
![]() |
Dobrú chuť |