Falošný rezeň - vaječný



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 čerstvé žemle, mlieko, 2 surové vajcia, 8 natvrdo uvarených vajec, nasekaná petržlenová vňať, soľ mleté čierne korenie, strúhanka, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Čerstvé žemle namočíme v mlieku. Potom ich vyžmýkame a rozotrieme na jednoliatu masu. Pridáme 2 surové vajcia, vymiešame s natvrdo uvarenými a na kocky posekanými vajcami a s nasekanou petržlenovou vňaťou. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Sformujeme z nej valček, ktorý obalíme v strúhanke. Valček pokrájame na 5 porcií, ktoré upravíme do tvaru rezňov, ktoré ešte raz obalíme v strúhanke. Vyprážame na horúcom oleji alebo masti. Vhodnou prílohou sú napr. varené zemiaky posypané petržlenovou vňaťou a dusený špenát.