Krémeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 G lístkového cesta, 150 g krištálového cukru, 7 bielkov, 2 Zlaté klasy, 1 vanilínový cukor, 500 ml vody, 500 ml smotany na šľahanie, 100 g čokolády na varenie, 40 g stuženého tuku

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:

1.Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme. Plechy pokvapkáme vodou, cestá na ne opatrne prenesieme a postupne upečieme./v elektrickej rúre: 180 C, teplovzdušná rúra: 160 C, plynová rúra: stupeň 3-4, čas pečenia: 30 minút/.
2.Do bielkov dáme dve tretiny cukru a vyšľaháme na tuhý sneh. Z tretiny kryštálového cukru, z vanilínového cukru, zo Zlatých klasov a z vody uvaríme puding. Ešte horúci ho vmiešame do snehu a plnku ihneď rozotrieme na upečený plát cesta.
3.Vyšľaháme šľahačku a navrstvíme na vychladnutú plnku. V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu spolu so stuženým tukom a polevu natrieme na druhý, vychladnutý plát cesta. Nakrájame ho na štvorce, opatrne prenesieme na šľahačkovú vrstvu a dáme stuhnúť do chladničky.