Kukuricová polievka s opečenými tortilami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vrecúško 1nej kukurice, rozmrazenej, 3 mladé cibuľky, prekrojené, 1 strúčik cesnaku, ošúpaný, 35 g krupice, 1,5 l horúceho zeleninového vývaru z koncentrátu alebo z kocky, 400 g jemne slaných kukuričných tortilových čipsov, 200 g postrúhaného syra, 2 dlhé červené čili papriky bez semien najemno posekané /nemusí byť/

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Rúru predhrejeme na 200 C, plynový
Stupeň 6.
2. Kukuricu scedíme a spolu s cibuľkou, cesnakom a krupicou dáme do mixéra. Rozmixujeme na žltú hustú hmotu, ak nemáme dostatočne veľký mixér, urobíme to v dvoch dávkach. Alebo použité mixér ponorný.
3. Zmes prelejeme do veľkého kastróla, pridáme horúci zeleninový vývar a necháme zovrieť, potom zmiernime oheň a varíme čiastočne prikryté 10 minút.
4. Na plech vystlaný alobalom zatiaľ poukladáme tortilové čipsy a posypeme ich syrom. Dáme ich na 5 – 10 minút do horúcej rúry, kým sa syr nerozpustí.
5. Polievku naložíme do misiek a do stredu každej misky dáme zopár čipsov so syrom. Posypeme troškou posekanej čili papriky a ihneď podávame milým ľuďom.

Keď si naplánujem tento pokrm, hneď ráno vyberiem z mrazničky veľké balenie kukurice, aby bolo pripravené na super rýchlu fantasticky jemnú a lahodne žltú polievku. Môžete použiť akýkoľvek syr, ja mám však najradšej čedar, preto mám vždy nejaký v chladničke, ale použijem aj kúsky iných syrov. Ak budete polievku podávať aj deťom, čili radšej vynechajte – iba že by veľmi zlostili.