Pečené kačacie stehná s ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kačacie stehná - 4ks, 1 veľké jablko, 50g hrozienok, bylinková soľ. Knedle - 400g zemiakov uvarených v šupke, 100g hrubej múky, 80g krupice, 1 vajce, 20g masla, soľ.

POSTUP PŘÍPRAVY

Stehná umyjeme, osolíme a vložíme do väčšej misy z jenského skla. Pečieme prikryté vekom pri teplote 200st. asi 1 a1/2 hodiny, občas polejeme výpekom. Nepodlievame ani nepridávame žiadny tuk!!! Pred dopečením pridáme na plátky pokrájané a ošúpané jablko a namočené hrozienka, dopečieme do zlatohneda ešte 20-30 minút. Cesto na knedle pripravíme z najemno postrúhaných zemiakov a ostatných prísad - miesime rukou. Vytvarujeme 4 valčeky s priemerom asi 5cm, ktoré vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 15-17 minút.

Iná variácia - s jablkami a sušenými slivkami. Do sklenenej misy na hydinu navrtsvíme strúhané jablká, poukladáme osolené kačacie stehná, posypeme rascou a poukladáme opláchnuté sušené slivky. Pečieme zatvorené pri 200st. pokiaľ nemá koža červeno-zlatistú farbu. Podávame s pečenými zemiakmi.
Dobrú chuť :)