Ovocná bomba



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 120 g práškového cukru, 120 g polohrubej múky, 2 banány, 4 kiwi, 1 malý pohár čučoriedok, 1 malý pohár marhúľ KRÉM: 500 ml mlieka, 4 lyžice hladkej múky, 1 vanilínový cukor, 120 g práškového cukru, 250 g masla /Hery/, čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

... v obrázkovom postupe

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne pridáme žĺtky, múku a cukor. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný väčší plech a upečieme. Plát cesta si potom rozdelíme najprv na polovicu a tú druhú polovicu na väčšiu a menšiu časť.
ako 2. krok si pripravíme ovocie: kiwi, banány, čučoriedky a v mojom prípade som namiesto marhúľ použila zavárané broskyne.
Polovicu cesta uložíme do formy na srnčí chrbát vystlanej mastným papierom /striháme ho tak, aby kus prečnieval/. Cesto /má tiež siahať nad okraj formy/ pokropíme šťavou z kompótu.
Pripravíme si krém: Z mlieka, múky a cukru uvaríme za stáleho miešania hustú kašu.
Do vychladnutej pridáme zmäknutý tuk a spolu vymiešame na hladký krém.
Na pripravené cesto rozotrieme časť krému a do stredu doň vtlačíme očistené banány a na boky dáme čučoriedky. Zakryjeme druhou vrstvou krému a pásom odrezaným z cesta.
Natrieme tretiu vrstvu krému, do stredu dáme očistené celé kiwi, na boky polovice broskýň, potom zvyšok krému a zakryjeme ho posledným pásom cesta a prečnievajúcim papierom. Zaťažíme, dáme na 2 hodiny do chladu a potom polejeme čokoládovou polevou.
Ovocná bomba v plnej paráde.
Rez ovocnej bomby. Mňam, mňam.