Cestoviny s mletým mäsom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

olej, 400g mletého hovädzieho mäsa, 1 veľká cibuľa, 1/2 póru, 3 strúčky cesnaku, 2 lyžičky omáčky Pesto, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, muškátový kvet, oregano, bazalka, 150 ml bieleho vína, rezancové cestoviny, parmezán na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

pozri obrázky :)

Ingrediencie potrebné pre prípravu
Na rozohriatom oleji prudko opečieme mleté mäsko. Ako obmena môžu byť aj kuracie prsia na kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pór, pretlačený cesnak a chvíľu opekáme.
Mäsko ochutíme omáčkou pesto, posolíme, pridáme koreniny a bylinky. Krátko pomaly prikryté podusíme, podlejem vínom a dusíme, kým omáčka nezhustne. Nebojte sa toho vínka, alkohol tam vôbec necítiť.
Nakoniec pridáme rezance uvarené v posolenej vode a dôkladne premiešame.
Podávame posypané parmezánom, dodá tomu úplne inú chuť ako obvykle používaný syr. Je to obrovská mňamka pre labužníkov a milovníkov talianskej kuchne. Prajem Vám dobrú chuť!