Tofu praženica

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tofu - množstvo podľa počtu jedákov, mrkva, sójová omáčka, trošku oleja, zelenina ako príloha
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto jedlo robievala moja maminka, keď držala oddelenú stravu, akurát ho robievala na cibuľke, ja mám však radšej takto s mrkvou. Môžete toho zjesť aj za vedro ako hovorí náš dedo :-)
 |
Toto budeme potrebovať. Celkom v pohode nie? A ani neublížime peňaženke. |
 |
Na hrubom strúhadle si postrúhame tofu aj mrkvu. Ak to chcete robiť na cibuľke, tak si ju nakrájajte na kocočky. |
 |
Na panvicu si dáme zohriať trošku oleja, fakt len trochu. Takú lyžicu. |
 |
Do teplého oleja vložíme mrkvu, nepražíme dlho, len aby zostala krehká, chrumkavá. |
 |
Potom vložíme tofinu a zohrievame. |
 |
Bohato ju pofŕkame sójovkou, môžete si pridať aj nejaké bylinky, korenie, vegetu.. čo chcete, do tohto jedla však nedávam ani štipku soli, sójovka tofu ochutí dostatočne. |
 |
Necháme chvíľu dusiť, premiešavame. Takto to vyzerá vo finále. |
 |
Podávame so zeleninovou prílohou, napr. s kapustovým šalátom. Čo máte doma. A kto je veľmi hladný si môže dať aj chlebík. Dobrú chuť. |