Quiche s celozrnným cestom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na cesto: 300g jemnej celozrnnej múky, 150g masla, 2-3PL vody, štipka soli, štipka sódy bokarbóny, na plnku: kelímok pochuťkovej kyslej smotany(200g), kelímok smotany na varenie, zelenina akú máte radi alebo 350g mrazenej, 100g postrúhaného syru( alebo v črievku), 7 vajíčok, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia, 2 strúčiky cesnaku, na posypanie: 100g postrúhaného syru

POSTUP PŘÍPRAVY

Určite poznáte tento výborný zeleninový koláč, ktorý chutí aj teplý aj studený, možno ho podávať samostatne, ale aj s prílohou(zemiaky, hranolky,..) Navyše dá sa obmieňať podľa toho čo máte radi alebo čo je práve v chladničke. Výborne chutí aj s hubami, môžete pridať aj nakrájanú šunku, slaninku, proste čo máte radi..

Pár receptov je tu už, ale kto sa chce inšpirovať, nech sa páči....
Zo surovín na cesto uhnietime malý bochník a dáme chladiť do chladničky. Zatiaľ pripravíme plnku: všetko zmiešame a dokoreníme. Cesto vyvaľkáme na veľkosť zapekacej misy, ja som dala jenské hlboké sklo, misu si vymastíme maslom... Cesto dáme aj na boky, skoro po vrch nádoby a dáme predpiecť. Potom vylejeme tekutú zmes a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°približne 40minút, pečieme kým povrch nie je pekne ružový.. Potom posypeme druhou časťou syra a dáme dopiecť ešte asi 5min.
Je to fakt rýchlovka a veľmi dobrá... :)

a vo vnútri..