Tvarohové šišky - dukátiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g tvarohu, 250 g HL múky, 1 KL bikarbony, 1 PL prášk. cukru, štipka soli, 2 celé vajíčka, 2 PL rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Šišky som mala hotové za 45 minút. Sú výborné. Robievam ich podľa tohto receptu od mamy od strednej školy.
Zmiešame tvaroh, múku, vajíčka, cukor, bikarbonu, soľ a rum. Dobre vypracujeme hladné, jemné cesto. pomúčime ho a dáme na dosku. vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme menšie kolieska. Šišky vyprážame v horúcom oleji po oboch stranách do zlatista. Pocukrujeme a ozdobíme lekvárom.
Teraz som si všimla, že takýto recept má aj Jana L. (STING) ID 9639 - ale použila polohrubú múku namiesto hladkej a šišky vykrajovala vačšie.

Do misky dáme potrebné suroviny
Vypracujeme cesto
Cesto rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. Zvyknem ich na malé, asi s priemerom 4,5 cm. Deti ich zbožňujú.
Vyprážame v horúcom oleji.
Hotová úroda
Pocukrovaná úroda
Dukátiky s višňovým džemom