Tvarohové šišky - dukátiky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g tvarohu, 250 g HL múky, 1 KL bikarbony, 1 PL prášk. cukru, štipka soli, 2 celé vajíčka, 2 PL rumu
POSTUP PŘÍPRAVY
Šišky som mala hotové za 45 minút. Sú výborné. Robievam ich podľa tohto receptu od mamy od strednej školy.
Zmiešame tvaroh, múku, vajíčka, cukor, bikarbonu, soľ a rum. Dobre vypracujeme hladné, jemné cesto. pomúčime ho a dáme na dosku. vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme menšie kolieska. Šišky vyprážame v horúcom oleji po oboch stranách do zlatista. Pocukrujeme a ozdobíme lekvárom.
Teraz som si všimla, že takýto recept má aj Jana L. (STING) ID 9639 - ale použila polohrubú múku namiesto hladkej a šišky vykrajovala vačšie.
 |
Do misky dáme potrebné suroviny |
 |
Vypracujeme cesto |
 |
Cesto rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. Zvyknem ich na malé, asi s priemerom 4,5 cm. Deti ich zbožňujú. |
 |
Vyprážame v horúcom oleji. |
 |
Hotová úroda |
 |
Pocukrovaná úroda |
 |
Dukátiky s višňovým džemom |