Bačove guličky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250g bryndze, 100g detskej krupice, 40g strúhanky, 2 vajíčka, soľ, väčšia cibuľa, 100g údený bôčik-slaninka, 250g kyslej kapusty, petržl. vňať... Udávam zloženie tak, ako bolo pri recepte, ale nie je nutné riadiť sa ním striktne :-)
POSTUP PŘÍPRAVY
Receptík z dielne Jiřiho Babicu, takže kto má rád také rýdzo slovenské jedlá, určite mu bude chutiť i toto jednoduché, no veľmi chutné :-)
 |
Na masti alebo oleji opražíme cibuľu... kto má rád úplne dohneda, tak tak, ja som tentokrát trošku menej :-) |
 |
Slaninku, pokrájanú na kocky takisto opražíme... |
 |
V miske zmiešame všetko potrebné na guličky: bryndzu, strúhanku, krupicu, vajíčka a soľ... hoci je bryndza slaná, treba prisoliť, ono sa to pýta... |
 |
Cestíčko si rozdelíme na 4 časti, z ktorých vytvárame guličky... buď menšie alebo väčšie, ja som robila skôr menšie, vyšlo ich asi 40... |
 |
A dáme ich variť do vriacej vody, kým vyplávajú na vrch, asi za 4-5minút... |
 |
Opraženú slaninku vyberieme, do výpeku vložíme kapustu a necháme popražiť... |
 |
A nakoniec vložíme uvarené guličky, prehrejeme... |
 |
Na tanieri posypeme cibuľkou, slaninkou a petržl. vňaťkou... Dobrú chuť :-) |