SUPER ŠTRÚDĽA-jablkovo-banánová



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

380 g polohrubej múky, 100g masla na potretie cesta, štipka soli, 25 g oleja, 2 a pol ČL octu, 1 kg jabĺk, 1-2 banány, škoricový cukor, vanilkový cukor do jabĺk, práškový cukor na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Do múky pridáme soľ,ocot,olej a také množstvo vlažnej vody,aby sme mohli vypracovať redší bochník cesta.Cesto potom rozdelíme na dve časti a necháme aspoň 15 min. stáť na pomúčenom lopári prikryté zohriatym hrncom.Medzitým si pripravíme jabĺčka-postrúhame ich a ochutíme škoricou a vanilk.cukrom:-)A môžme pridať i hrozienka.
Na stôl rozprestrieme čistý obrus,ktorý pomúčime a jeden bochník cesta na ňom ponaťahujeme-najskôr do dĺžky,potom do šírky ako to najviac pôjde-tak aby sa samozrejme neroztrhlo:-)
Potom cesto pokvapkáme maslom a naukladáme posrúhané jablká a na ne pokrájané kúsky banánov.Nakoniec cesto stočíme pomocou obrusu do šúľočka-chutnej štrúdličky:-)
To isté urobíme s druhým bochníkom.
Záviny potom položíme na vymastený plech, potrieme ich maslom a vo vyhriatej rúre(180-200"C)upečieme.Upečené posypeme práškovým cukrom a po vychladnutí nakrájame.
Prajem všetkým dobrú chuť!!!!Naša rodina štrúdličku proste miluje,tak dúfam,že zachutí i Vám:-))))

Takže toto sú potrebné suroviny na prípravu:-)
Takto vyzerajú bochníčky,ktoré si pripravíme z múky,oleja ,octu, štipky soli a vlažnej vody.Zakryjeme ich aspoň na 15 minút zohriatym hrncom a pripravíme si jabĺčka,kt. si nastrúhame a ochutíme škor. a van.cukrom:-)a ak chcete aj hrozienkami:-)(alebo makom)
Tu sú pripravené jablká:-)
A tu sú už na cestíčku spolu s banánikom...Odporúčam 2 banány zamiešať do jablk, získa sa viac banánovej chute:-)
Kuk! Štrúdlička sa už priam pýta do rúry...:-)
Na pomastenom plechu a potretá masielkom nakoniec putuje do predom vyhriatej rúry na 180-200"C.Pečieme asi niečo okolo 20 minút.
Nakoniec štrúdličku po upečení posypeme práškovým cukrom a vychladnutú nakrájame.Ani sa nenazdáte a bude po nej,aj keď vyzerá, že je jej dosť!:-)Tak rýchlo do práce,uvidíte, že sa Vám bude dobre robiť a ešte lepšie chutiť! M Ň A M !!!!!