Bielková roláda s čokoládovým krémom .. zo zvyšných bielkov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : * 6 bielok * 300g kr.cukor * 1 ML citr.šťava * štipka soli * 1 PL maizena * .............. PLNKA : * 500ml mlieko * 2 čokoládové pudingy * 100g horkej čokolády * 100g maslo * 5 PL kr.cukor *

POSTUP PŘÍPRAVY

- roláda vznikla ako čistá improvizácia - nakoľko som počas týždňa zasa nazhromaždila bielka a už nechcela dávať do mrazničky, lebo naposledy sa mi nevyšľahali - tak nutné spotrebovanie - ktoré som vôbec neplánovala :((( ....... Najskôr som z toho chcela urobiť Darinkin gaštanový rez, ale samozrejme zabudla som z mrazničky vytiahnuť gaštanové pyré ..- tak som sa v rýchlosti rozhodla pre Alkin čoko krém z torty, ktorý som si pomerom mierne upravila a korpus je z časopisu ...

- bielka so štipkou soli šľaháme a postupne pridávame za stáleho šľahania kr.cukor ....
- do pevnej vyšľahanej bielkovej peny pridáme citr.šťavu s maizenou a prešľaháme
hotovo
- bielkové cesto dáme na papier na pečenie
- rovnomerne rozotrieme a dáme piecť .. teplota 145 stupňov na asi 30 min ... ja som piekla v teplovzduške pri teplote 125 stupňov
- upečená
- hneď po upečení na roládu dáme vlhkú utierku a necháme vychladnúť
- KRÉM: - kým sa cesto pieklo - uvarila som puding z mlieka, cukru a pudingových práškov a hneď do horúceho pacneme čokinu a maslo
a hneď zmixujeme - necháme vychladnúť a krém hotový
- z vychladnutého cesta dáme preč utierku
- natrieme pripraveným krémom ... ktorý som pred natretím premixovala, aby sa ľahšie rozotieral
a pomocou papiera na ktorom bola roláda upečená - roládu zrolujeme /ide to pekne samé dole z papiera/
a hotovka ... ostatnú časť papiera som odfikla a bolo
- preniesla na tácku a šupla do chladničky na riadne zachladenie .. to je všetko :)
a servírujeme ... nakoniec z toho bola dobručká kombinácia a deťom chutí veľmi tiež :)