Zapekaná cuketa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 mladá cuketa, 1 konzerva krájaných šampiňónov, 1 červená a 1 zelená paprika, cibuľa, 1 kocka bujónu, 1 alebo 2 kyslé smotany, strúhaný syr, olej, trošku masla na zjemnenie a vymastenie formy na pečenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný. Dokonca i môj manžel, ktorý zeleninu vôbec neje, ochutnal a dokonca si naložil plný tanier. A to je už čo povedať. Takže ak máte po ruke nejakú cuketu, môžte začať.
 |
Mladú umytú cuketu si prekrojíme pozdĺž na dve polovice, konce necháme - mne sa nezmestilo. Vydlame vnútro tak, aby nám zostali korýtka, ktoré budeme neskôť plniť. Vložíme na maslom vymastený pekáčik. |
 |
Nakrájanú cibuľku doružova opražíme na oleji, pridáme vnútro cuketky nakrájané na malé kúsky, papriku na kúsky a šampiňóny. Všetko pekne spolu pražíme. |
 |
Prichystáme si vývar. Uvaríme ho z bujónu, ktorý povaríme podľa návodu v 3 dcl vody. V origoš recepte bola písaná jedna smotana, ale s dvomi je to ešte lepšie. Takže primiešame smotany. Pridáme lyžičku masla na zjemnenie. |
 |
Polovicu smotanového vývaru nalejeme do zeleniny a varíme dovtedy, pokiaľ sa nám voda nevyparí. |
 |
Naplníme cuketky. |
 |
Podleje ich zvyškom vývaru. |
 |
Posypeme strúhaným syrom - ja som tentokrát posýpala údeným Tofu.A upečieme do ružova. |
 |
A takto vyzerá posypané syrom.
Dobrú chuť |