Zapekaná cuketa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 mladá cuketa, 1 konzerva krájaných šampiňónov, 1 červená a 1 zelená paprika, cibuľa, 1 kocka bujónu, 1 alebo 2 kyslé smotany, strúhaný syr, olej, trošku masla na zjemnenie a vymastenie formy na pečenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný. Dokonca i môj manžel, ktorý zeleninu vôbec neje, ochutnal a dokonca si naložil plný tanier. A to je už čo povedať. Takže ak máte po ruke nejakú cuketu, môžte začať.

Mladú umytú cuketu si prekrojíme pozdĺž na dve polovice, konce necháme - mne sa nezmestilo. Vydlame vnútro tak, aby nám zostali korýtka, ktoré budeme neskôť plniť. Vložíme na maslom vymastený pekáčik.
Nakrájanú cibuľku doružova opražíme na oleji, pridáme vnútro cuketky nakrájané na malé kúsky, papriku na kúsky a šampiňóny. Všetko pekne spolu pražíme.
Prichystáme si vývar. Uvaríme ho z bujónu, ktorý povaríme podľa návodu v 3 dcl vody. V origoš recepte bola písaná jedna smotana, ale s dvomi je to ešte lepšie. Takže primiešame smotany. Pridáme lyžičku masla na zjemnenie.
Polovicu smotanového vývaru nalejeme do zeleniny a varíme dovtedy, pokiaľ sa nám voda nevyparí.
Naplníme cuketky.
Podleje ich zvyškom vývaru.
Posypeme strúhaným syrom - ja som tentokrát posýpala údeným Tofu.A upečieme do ružova.
A takto vyzerá posypané syrom.

Dobrú chuť