Plnené ruské orechy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček práškový cukor, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 20 dg tuku, ocot a soda bikarbona ( recept z českeho MMB podla Alenka ID 106474) . krém : 1 salko, 20 dg maslo
POSTUP PŘÍPRAVY
Hlavná prísada je panvica :-))). Konečne dorazila , piatok priniesol dvojnásobnú radost - panvicu a hokejový titul našich hokejistov. A tak hurá do práce...
 |
Príprava cesta : 2 vajcia vyšlahať s cukrom - práškovým a vanilkovým. Potom pridať sodu bikarbonu zakvapkanú octom - ja som dala 1/2 mokka lyžičky a pár kvapiek octu. Pridať k vajíčkam, prešlahať. Postupne pridávať teplé roztopené maslo ( Heru, Palmarin..). a nakoniec postupne zapracovať múku. Konečný produkt mi pripomínal odpaľované cesto. Rozdelila som si ho ( na folii na pečenie, aby sa nelepilo ) na vačšie časti a tých som potom "sekala" kúsky do panvice. |
 |
To bol prvý problémik - utrafiť veľkosť. Nakoniec to bol cca lieskový orech. Panvicu na prvú davku potriet olejom, rozohriat a hurá na to. |
 |
Doba pečenia cca 2 minuty na liatinovej platni. |
 |
Upečené a spárované orechy, prvé sa mi trochu viac opálili , potom to už bolo v pohode. |
 |
Príprava krému celkom jednoduchá - uvarené Salko vyšlahať s maslom. Ja som si spomenula , že mám kdesi v chladničke domáce orechové Salko, tak som ho použila. Výsledok bol jemnučký karamelovo- orechový krém. |
 |
No a tu sú naplnené orechy, rodinu som nasrdila informáciou , že k jedeniu budú až o zajtra večer ( neznášajú takéto recepty, ked musia čakať). Ale ten jeden čo som ochutnala, slubuje iné chuťové zážitky.. :-)))) |