POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400 g bravčovej alebo teľacej pečene, 1 vačšia cibuľa, olej, mletá červená paprika, tymián, soľ, 2 dl kyslej smotany, 20 g hladkej múky
POSTUP PŘÍPRAVY
Zabudla som odfotiť výsledok :-) tak rýchle sa spapal. Robievam restovanú pečeň, so smotanou prvýkrát a určite budem robievať, lebo nám veľmi chutilo :-)
Pečeň odblaníme, umejeme, pokrájame na tenké pltáky. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájanú pečeň, papriku, tymián a za občasného miešania dusíme 30 minút. potom pridáme soľ, smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku, a chvíľu povaríme. Môžeme podávať s haluškami, my sme mali cestoviny.
![]() |
Speníme cibuľku |
![]() |
vložíme pokrájanú pečeň, opaprikujeme |
![]() |
Po asi polhodine (skontrolujte, či je pečeň hotová) pridáme soľ a smotanu s múkou. necháme prevrieť a hotovo. |