Vyprážané vajíčka s mäsom alebo "pštrosie vajíčka"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 500 g bravčového mäsa, 1 vajce, mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, 1 KL grilovacej zmesi, strúhanka, olej na vyprážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajcia v osolenej vode uvaríme natvrdo. Olúpeme a necháme vychladnúť. Bravčové mäso umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a zomelieme najemno. Pridáme surového vajce, pretlačený cesnak, grilovaciu zmes a podľa potreby zahustíme strúhankou. Necháme 20 min. postáť. Uvarené vajcia obaľujeme v mäsovej hmote, obalíme ich do strúhanky a vyprážame v horúcom oleji v hlbšej, teflonovej panvici.

Vajíčka obaľujeme mäsovou hmotou.