COBB šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

opečené kuracie maso*opečená angl.slanina*ľadový šalát*čínska kapusta*niva*paradajky*vajiíčko*olivy*avokádo Marináda-množstvo je na jeden liter marinády,tak si to prosím upravte podľa seba :40 g soli *85 g cukru *5 g mletého bieleho korenia *30 g plnotučnej hořčice* 300 g olivového oleje *100 ml červeného vinného octu *10 ml worcesterové omáčky *70 g drveného česnaku *50 g nastrúhaného zázvoru *50 g citrónové šťávy*310 ml vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept som videla v relácii KLuci v akci a hneď sa mi zapáčil.Dokúpila som suroviny a bol dnes naobed.Odporúčam.A ešte niečo o šaláte:
Cobb šalát je jeden z najpopulárnejších amerických šalátov, ktorý ako mnoho iných amerických populárních jedál vzniklo náhodou, alebo lepšie povedané, na základe momentálneho impulzu.

Histórie jeho vzniku sa liší od autora k autorovi hlavne v presnom dátumu jeho vzniku.

Niektorí autori udávajú rok vzniku tohoto šalátu r. 1926, druhí 1932, iní zas 1937, ale všetci sa zhodujú, že jeho tvorcom bol Bob Cobby, majitel vtedy velmi populárnej reštauráce Derby v blízkosti ulice Hollywood a Vine, v Los Angeles, v Kalifornii.

Úplnej jednoduchý,ale veľmi lahodný šalát na prípravu.....angl.slaninu opečieme do chrumkava....
...vajíčka uvaríme natvrdo....
...nachystáme si marinádu....hotový dresing chutí najlepšie pri izbovej telote.Inak ho uchovávame v chladničke,vydrží 2-3 dni...
...kuracie masko možme,ale nemusíme predom namarinovať......
...a následne všetko nakrájame vo veľkosti sústa a dáme na misu tak,aby to lahodilo oku :). Popolievame marinádou.