KORENENÉ GRILOVANÉ KURA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie stehná- /alebo polovičky kuraťa/ Marináda: na špičku noža šafrán, 1ČL hrubozrnná soľ, 2 nadrobno nasekané strúčiky cesnaku, 1 1/2ČL papriky, 1/4 ČL kajenského korenia, 2ČL mletého rímskeho kmínu, 1/2 ČL čerstvo mletého čierneho korenia, 1PL citrónovej šťavy, 1PL olivového oleja. 2 citróny, 2PL jemnozrnného cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

V mažiari si z ingrediencií vytvoríme zmes.
Na kurati urobíme pár šikmých zárezov. Marinádu natrieme na celú plochu kuraťa a do zárezov.
Vložíme do misy prekryjeme a vložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky marinovať.

Pred grilovaním kura vyberieme, aby získalo izbovú teplotu.
Potom grilujeme.
Ak nie je po ruke gril, tak upečieme.


Citróny pozdĺžne prekrojíme na štvrťky, namočíme do cukru, a krátko ogrilujeme.

Podávame so šalátikom :-)))

Dobrú chuť !!!!!

Marináda - nádherná farba a božská chuť :-))))
Marináda na stehienkach a šup do chladničky "relaxovať"....
DOBRÚ CHUŤ :-)))