Moja "na kyslo" s klobáskou, hubkami a slivkami :o))))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cibuľka, klobáska, zemiačky, sušené slivky, sušené huby - modráky, dubáky, suchohríby, čo ste v lete našli :o), 1 kyslá smotana, bobková list, korenie, bujón, soľ, ocot a hl. múka na zahustenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľku si nakrájam na kocky, a spolu s klobáskou, ja som dávala väčšie kúsky, môžete aj kolečká/ pekne opražíme, cibuľka chytí aj arómu aj peknú farbu. Pridáme bobkový list, zalejeme vodou /cca 2,5 litra/, do ktorej ja dávam bujóny, podľa potreby, ja kupujem Maggy natural bez glutamanu. Medzitým si namočíme hubky do trochy vody, aby sa mierne napili. Tie potom pridám ku polievočke aj s hrsťou sušených sliviek. Keď sa polievočka začne variť, pridám ešte korenie a posekané zemiačiky na kocky.
Pripravím si do misky rozmiešanú kyslú smotanu s hladkou múkou a trochou vody.
Keď máme mäkké zemiačky, tak už len pomaly prilejeme smotanu za stáleho miešania /mne sa tuším dnes trošku zrazila, ale chuti to neuberie :o)/.
Necháme prejsť varom a keď polievočku vypneme, dochutíme ešte octom, tiež pomaličky, aby sa polievka nezrazila :o))))
Všetkým prajem dobrú chuť :o)))))))))))))

a ešte bližší pohľad :o))))