Muffiny s TVAROHOM a kokosom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 200g hladkej múky, 125g kryšt.cukru, 1 vajce, 180ml mlieka, 80ml oleja, 40g Be-Be pudingu, 1 ČL prášku do pečiva, 1 ČL sódy bikarbóny, štipka soli. Plnka: cca 120g tvarohu, cca 30g kokosovej múčky (môže byť aj farebná - ja som mala zelenú, aspoň budú muffinky zaujímavejšie...), kryšt.cukor (podľa chuti), 1 vanilk.cukor a trochu mlieka ak máte suchší (hrudkovitý) tvaroh.

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpiráciu na tieto muffinky som našla v knižke receptov a upravila som podľa seba a toho, čo bolo práve v chladničke a špajzi... :-)))

Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešame - môžeme najskôr trochu vyšľahať celé vajíčko s cukrom a potom pridať po jednom ostatné suroviny. Pripravíme si tvarohovú plnku z uvedených surovín (neviem presné množstvá jednotlivých zložiek, lebo som robila len "odoka" a podľa chuti...). Cesto vlejeme do muffinových košíčkov asi tak do polovice, do stredu vložíme väčšiu kôpku tvarohovej plnky a ešte zakryjeme troškou cesta. Pečieme pri 180˚C, 30min. Ešte teplé pocukrujeme a papkáme :-)).

Z tohto množstva vyjde cca 10-12 kúskov.