Mravenisko torta.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 ml hladkej múky, 250 g Palmarín alebo iný tuk vhodný na pečenie, 250 ml kyslej smotany, 7 dcl pohár zavaraných višní alebo iného ovocia, múka na posýpanie Krém: 1 SALCO /uvarené/, 250-300 g masla /alebo Hera, Helia/ navrch: strúhaná čokoláda alebo čokoládová ryža alebo čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

(-:

Palmarín alebo iný tuk si nenecháme zmäknúť, ale ho nahrubo nastrúhame.
Potom si múku, tuk a kyslú smotanu rýchlo vymiesime na hladké cesto, ktoré dáme na 30 minút do chladničky.
Višne necháme medzitým dobre odkvapkať.
Z vychladnutého Salca a masla /alebo Hery, Helie/ vyšľaháme krém a odložíme do chladničky.
Cesto na pomúčenej doske vytvarujeme do valca a rozdelíme na 15 približne rovnakých dielikov.
Na múkou posypanej doske rozvaľkáme postupne z každého dieliku obdĺžnik /maximálna dľžka je veľkosť plechu, na ktorom sa cesto bude piecť/, hrúbka je asi ako na domáce rezance do polievky (-:, poukladáme odkvapkané višne a stočíme do roládky, ktorú uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pred pečením. Pečieme na 180 stupňov asi 20-25 minút dozlata.
Upečené necháme dobre vychladnúť.
A začíname stavať mravenisko. Na začiatok si uložíme 5 roládiek tesne vedľa seba.
Natrieme krémom /ja som použila vrecko na zdobenie, aby som "vyšpárovala" aj medzery a potom som to nožom vyhladila/.
Položíme 4 roládky a znovu ponatierame dobre krémom.
Uložíme 3 roládky a natrieme...
... 2 roládky a znovu natrieť...
Navrch položíme ešte jednu roládku.
Vrch aj boky potrieme zvyšným krémom a necháme asi na 1/2 hodinku do chladničky
Povrch aj boky môžeme posypať strúhanou čokoládou alebo čokoládovou ryžou. Ja som ju obliala čokoládovou polevou a dozdobila mravcami urobenými zo zvyškov čokoplastelíny.
Torta na reze...
...a ešte jeden pohľad... Dobrú chuť! (-: