Korytnačka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Chuťovo výborná torta.
Cesto:
7 vajec, 14 dkg práškového cukru, 14 dkg hrubej múky, 1 prášok do pečiva.
Plnka:
Džem, 500 ml šlahačkovej smotany, 550 ml mlieka, 1 balíček Zlatého klasu, 150g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 6 lyžičiek želatíny, ovocie - ja som dávala jahody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a sneh zo 7 bielok. Plech pokryjeme papierom na pečenie a pečieme cca 10-15 min. Papier stiahneme, cesto natrieme džemom - ja som dávala marhuľový - a zavinieme do rolády. Zo 400 ml mlieka a Zlatého klasu uvaríme krém. Želatínu dáme napučať do 150 ml mlieka, mierne ju zohrejeme, rozmiešame, vlejeme do vychladnutého krému a spolu vyšlaháme. Pridáme vyšlahanú šlahačku a vanilkový cukor.
Roládu pokrájame na tenké kúsky a poukladáme ich na dno a boky oblej misky vyloženej mikroténom . Ja som ako oblú misku použila nerezový "cedník". Ďalej ju naplníme striedavo krémom a ovocím, v mojom prípade to boli jahody. Na vrch uložíme ešte ďalšie kúsky rolády /to bude potom spodok torty/.Tortu dáme na 12 hod. do chladničky stuhnúť. Potom ju len vyklopíme na tácku a môže sa ešte poliať trochou želatíny - bude lesklejšia. Dobrú chuť!!!