Veľkonočný motýľ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Už tu podobná torta bola, toto je moja veľkonočná - jarná. Je skutočné výbornááááááá.
Forma na pečenie je s priemerom 24 cm.
Cesto:
3 vajcia,
150 g práškového cukru,
1 balíček vanilínového cukru,
140 g polohrubej múky,
1 ČL prášku do pečiva,
1 PL kakaa,
1/2 ČL škorice,
3 PL horúcej vody,
marhuľový džem
Krém:
250 ml kyslej smotany ,
1 balíček práškovej šľahačky,
150 ml mlieka,
2 balíčky vanilínového cukru,
kôra z 1 stredne veľkého pomaranča,
1 balíček práškovej želatíny,
50 ml pomarančovej šťavy,
Na dokončenie:
šľahačka v spreji,
farebný kokos /ten som nedávala lebo som nemala/,
ovocné želé,
2 trubičky

POSTUP PŘÍPRAVY

1.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a vodou do hustej peny, potom vmiešame múku zmiešanú s kakaom, so škoricou a s práškom do pečiva. Korpus si vyložíme papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 až 25 minút. Po vychladnutí korpus prekrojíme, spodný plát cesta pokropíme rumom, natrieme džemom a spojíme. Založíme znovu odnímateľnú obruč alebo si urobíme zvýšený okraj z papiera na pečenie, aby forma bola vyššia ako cesto.
2.
Želatínu zalejeme pomarančovou šťavou, necháme napučať a neskôr pomaly roztopíme. Práškovú šľahačku vyšľaháme s mliekom, pridáme kyslú smotanu, vanilínový cukor, najemno nastrúhanú pomarančovú kôru a dôkladne premiešame. Nakoniec zašľaháme roztopenú želatínu a nalejeme na pripravené cesto, ktoré sme zvrchu pokropili rumom. Necháme tuhnúť v chladničke minimálne 8 hodín.
/Ja som to robila bez rumu./
3.
Po odstránení obruče tortu rozkrojíme na polovice a uložíme na tácku oblými stranami k sebe. Vrch posypeme farebným kokosom, šľahačkou nastriekame telo, okraje krídiel a dozdobíme ovocným želé. Ako tykadlá použijeme trubičky.
Dobrú chuť!!!