SPOMIENKA NA MAROKO-MEDOVÝ KOLÁČIK ZO SEMOLINY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g semoliny, 100g trstinového cukru, 100g hladkej múky, 28g strúhaných mandlí, 1ČL prášku na pečenie, 50g roztopeného masla, 150ml mlieka. Na ozdobu: cca 50g sparených mandlí Sirup: 150g čistého medu, 100ml vody, 2PL vody z kvetov pomaranča. Na podávanie: silný marocký mätový čaj

POSTUP PŘÍPRAVY

V mise zmiešame semolinu, cukor, múku, mleté mandle a prášok na pečenie.
Pomaly vlejeme roztopené maslo a potom za neustáleho miešania postupne pridávame mlieko.
Treba riadne miešať,až kým nebudeme mať pevnú, ale tvarovateľnú zmes.
Do vymasteného štvorcového plechu zmes vložíme a zarovnáme povrch, aby bola všade rovnaká hrúbka.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 20-30 minút /záleží na rúre/, až kým povrch nie je zlatý.
Pri dlhšom pečení získate chrumkavejší koláč, ale pozor, aby ste ho veľmi nevysušili :-))))

Na sirup zmiešame med a vodu v malom hrnci a privedieme do varu, chvíľku povaríme, pridáme pomarančovú vodu a postavíme nabok.

Keď koláčik vychladne ozdobíme ho mandľami a zalejeme pripraveným sirupom.
Vrátime do rúry na 5 minút.
Necháme ho vychladnúť a nakrájame na štvorce.

Podávame so silným marockým mätovým čajom.

Dobrú chuť :-))))

ešte nenakrájaný...