KURACIE PRSIA S KURIATKAMI !!!!!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 prsia , ½ lyžičky mletého čierneho korenia , 2 lyžice oleja ,250 g kuriatok môžu byť aj sušené dubáky, 2 lyžice masla , soľ , 1 lyžica sójovej omáčky, 1 smotana , petržlenová vňať podľa chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuriatka očistíme, umyjeme a dáme dobre odkvapkať. V prípade dubákov namočíme ich do teplej vody a tiež dáme odkvapkať. Maslo rozpustíme na panvici pri strednej teplote, huby restujeme asi 2-5 minúty. Posolíme ich a okoreníme, dáme do misky. Mäso nakrájame buď na kocky alebo na väčšie kúsky. Okoreníme a potrieme olejom, posolíme a pri častom obracaní na rozpálenom tuku na panvici opečieme. Keď je mäso mäkké,pridáme huby , výpek zmiešame so sójovou omáčkou a smotanovou a pridáme nasekanú petržlenovú vňať a krátko povaríme aby sa všetky chute spojili. Podávame s ryžou alebo hranolkami, alebo hrnčekovou knedličkou.
 |
varianta 1 : kuriatka orestujeme na masle |
 |
varianta 2 : sušené huby namočíme do vriacej vody |
 |
huby precedime a orestujeme na masle |
 |
mäsko orestujeme |
 |
varianta 1 : kuriatka pridáme k mäsku |
 |
varianta 2 : k orestovanému mäsku pridáme huby |
 |
zalejeme smotanou ak je to riedke zahustíme troškou solamilu rozpusteným v troške mlieka a sojovou omáčkou |
 |
veľa petržlenovej vňate |
 |
obrazkový postup je foteny na dva krát a keď je to tmavšie pridala som tmavú sojovú omáčku. |
 |
k tomu som pripravila hrnčekové knedličky podľa receptu Marcelky EmKy |
 |
podávame buď s hrnčekovými knedličkami |
 |
alebo s ryžou |