Moja cesnačka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

stredna cibula, olej, 2-3 stredne zemiaky, 3-4 velke struciky cesnaku, 2 PL hladkej muky, 1 CL mletej cervenej papriky, 1 kocka zeleninoveho bujonu a na dochutenie mlete cierne korenie, sol (alebo vegeta)

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto su suroviny do takeho mini (mensieho) hrnca, ak mate doma viacej hladosov, alebo len velke hrnce, tak si to primerane upravte;-)

Na oleji si oprazime do zlata nadrobno pokrajanu cibulku, pridame hladku muku a urobime si svetlu zaprazku, do ktorej dame cervenu papriku, zamiesame a zalejeme studenou vodou. Nechame zovriet, hodime kocku bujonu a na male kocky nakrajane zemiaky. Ked su zemiaky makke, takmer rozvarene ale nie celkom, pridame pretlaceny cesnak, sol alebo vegetu, cierne mlete korenie trosicku. Nakoniec mozme este zemiaky mierne popucit tlacitkom na zemiaky, na take mini kusocky, nie vsak na kasu. Nech vam to este spolu vsetko prevrie a hotovo. Podavame horuce s nastruhanym syrom( mozme vynechat) a opecenymi kockami chlebika (musi byt). Tie opecene kocky chleba sa daju aj kupit hotove alebo si ich jednoducho na teflonovej panvici bez oleja nasucho opecieme. Zdrava a takmer dietna polievocka, ktoru mate za pol hodku na tanieri. A uz len dobru chut.

Takze zacneme s pokrajanou cibulkou, pekne orestovat do sklovita.
Pridame muku a urobime si zaprazku.
Este papriku a...
a uz osmahneme len sekundicku, aby nam paprika nezhorkla
Zaliali sme zaprazku vodou, nechame zovriet a sup tam kocku zeleninoveho bujonu.
Pridame na kocky pokrajane zemiaky a uvarime ich dobre do makka.
Pridame roztlaceny cesnak, sol alebo vegetu a mlete cierne korenie, vsetkeho podla vasho gusta.
Uvarene zemiaky trochu "zmensime"
Takto nejako mozu vyzerat po uprave:-)
Nech nam vsetko naposledy prevrie a spoja sa chute... a mozme servirovat.
Nakoniec na tanieri nasypeme do stredu struhany syr, uz ho tam nevidno lebo sa hned potopil:o) a obsypeme kockami opeceneho chlebika. Dobru chut!!!