Marhuľový koláč
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Suroviny
4 vajcia, 2 lyžice kakaa
2 lyžice hrubej múky
4 lyžice polohrubej múky 4 lyžice práškového cukru 1 lyžica oleja
1 lyžička prášku do pečiva
Na potretie: marhuľový džem
Plnka: 300 g tvarohu
2 dl smotany na šľahanie
1 vanilínový cukor
10 g želatíny
3 lyžice kryštálového cukru scedené sterilizované marhule
Na potretie: kakaový prášok
3 dl smotany na šľahanie
1 stužovač šľahačky
POSTUP PŘÍPRAVY
Pracovný postup
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme polohrubú múku, hrubú múku, olej, kakao a kypriaci prášok. Spolu premiešame. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Po upečení necháme vychladnúť a potrieme ho lekvárom. Na cesto uložíme marhule, zalejeme ich plnkou a odložíme stuhnúť na chladné miesto. Po stuhnutí koláč potrieme vyšľahanou smotanou. Plnka: Tvaroh zmiešame s vyšľahanou smotanou, vanilínovým cukrom a s kryštálovým cukrom. Pridáme napučanú želatínu a spolu premiešame.