
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cesto na buchty alebo na klasickú vianočku (cca 400-500g pol.múky, 1 vajce, sol, cca 50ml oleja, kvások z asi 3PL cukru, 1H mlieka, droždie)
POSTUP PŘÍPRAVY
Nedávno mi prišli tieto formičky a pridávam moju skúsenosť, zatiaľ prvú s formami. Sú perfektné, skúsila som sladšiu variantu, dala som do nich cesto ako robievam buchty, vianočky, briošky, dukátové buchtičky atď. Robila som cesto od oka a bolo ho asi z 500g múky, dala som ho nevykysnuté do dvoch foriem a tam som ich nechala podkysnúť a potom upiekla a tu je výsledok.....p.s.mohla som cesto kľudne rozdeliť do všetkých troch foriem, tak nabudúce:o)ale úspech mali veľký!
![]() |
formy treba po vytiahnutí z rúry otvoriť na oboch stranách a po chvíli vyklopiť, ide to ľahúčko von |
![]() |
... |