Tvarohový koláč s mrveničkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny
Cesto: 300 g hladkej múky
150 g masla
80 g práškového cukru
1 vajce, štipka soli
Plnka: 120 g masla
800 g mäkkého tvarohu
citrónová šťava
250 g práškového cukru
4 vajcia
80 g Zlatého klasu
2 vanilínové cukry
Mrvenička: 200 g masla
300 g polohrubej múky
200 g cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Pracovný postup
Z masla, múky, cukru, vajca a zo štipky soli pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Prenesieme ho na vymastený, múkou vysypaný plech a vložíme piecť do vyhriatej rúry na 10 minút. Vyberieme ho a necháme vychladnúť. Potom na cesto rozotrieme plnku. Posypeme mrveničkou pripravenou zmiešaním múky, masla, cukru a vložíme do rúry piecť na 35 až 40 minút.
Plnka: Maslo s cukrom vymiešame. Pridáme tvaroh, vanilínový cukor, Zlatý klas, celé vajcia, citrónovú šťavu a spolu premiešame.