
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200g hladkej muky, 200g kyslej kapusty, 70g masti, 0.5dl mlieka, cukor, 20g drozdia, sol, vajce na potretie, rasca na posypanie, CESNAKOVA PASTA: 1PL oleja, sol, 3 struciky cesnaku
POSTUP PŘÍPRAVY
z uvedeneho monozstva mi vyslo 30 mensich pagacikov
![]() |
kyslu kapustu si vyzmykame ako sa len da, a potom ju pokrajame na co najdrobnejsie. Potom si pripravime z muky, kapusty, masti, mlieka, cukru, drozdia a soli vlacne cesto, nechame postat pol hodinku- moc nenarastie- a vyvalkame ho, pripadne ako ja- len rozcapkame po pomucenej doske asi na pol centimetra - cesto je dost makke, ale ked popodsypate mukou, da sa s nim v pohode robit- netrha sa. Z pretlaceneho cesnaku, soli a oleja vymiesame pastu, ktorou potrieme cesto |
![]() |
cesto poskladame - ja som ho prelozila zprava dolava na 4krat a potom zhora dole na 3 krat, a znova rozvalkame na pol centimetra |
![]() |
potom vykrajujeme kolieska a ukladame na plech vylozeny papierom na pecenie. Ak treba, kolieska upravime, aby s nich nevytrcala kapusta |
![]() |
potrieme ich vajickom a posypeme rascou. Nechame postat asi 15 minut a dame piect na 200st. na 10-15 min. do zlatista. Dobru chut! |