Sypaná štrúdľa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2kg strúhaných jabĺk, 5 dcl detskej krupice, 5 dcl kryšt. cukru, 5 dcl mletého maku, 250 g masla
POSTUP PŘÍPRAVY
Niesom veľkou milovníčkou jablkovo-makových závinov, obzvláčť keď viem, aká zdĺhavá je príprava, no keď som sa dostala k ochutnávke tohoto receptu, skoro som odpadla od dobroty. Ono to ani nieje "štrúdľa", ale ako inak to nazvať??? Je jednoduchá, rýchla a hlavne mňamkovatá!!!!!!! Postup nájdete nižšie, pri obrázkoch!!!
 |
potrebné suroviny |
 |
mak, cukor a krupicu spolu dobre pemiešame a rozdelíme na 3 rovnaké časti. |
 |
na vymastený plech si nasypeme prvú časť suchej zmesi maku, cukru a krupice |
 |
na to naukladáme polovicu strúhaných jabĺk aj so šťavou, na to opäť suchú zmes a znovu druhú polovicu strúhaných jabĺk. |
 |
zakončíme suchou zmesou |
 |
navrch nastrúhame 250 g masla - rovnomerne a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. cca 30-40 minút. |
 |
Upečené, škoda, že sa nedá odfotiť aj vôňa. :-) Krájame o 3-4 hodiny. Dobrú chuť!!! |