Sypaná štrúdľa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2kg strúhaných jabĺk, 5 dcl detskej krupice, 5 dcl kryšt. cukru, 5 dcl mletého maku, 250 g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Niesom veľkou milovníčkou jablkovo-makových závinov, obzvláčť keď viem, aká zdĺhavá je príprava, no keď som sa dostala k ochutnávke tohoto receptu, skoro som odpadla od dobroty. Ono to ani nieje "štrúdľa", ale ako inak to nazvať??? Je jednoduchá, rýchla a hlavne mňamkovatá!!!!!!! Postup nájdete nižšie, pri obrázkoch!!!

potrebné suroviny
mak, cukor a krupicu spolu dobre pemiešame a rozdelíme na 3 rovnaké časti.
na vymastený plech si nasypeme prvú časť suchej zmesi maku, cukru a krupice
na to naukladáme polovicu strúhaných jabĺk aj so šťavou, na to opäť suchú zmes a znovu druhú polovicu strúhaných jabĺk.
zakončíme suchou zmesou
navrch nastrúhame 250 g masla - rovnomerne a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. cca 30-40 minút.
Upečené, škoda, že sa nedá odfotiť aj vôňa. :-) Krájame o 3-4 hodiny. Dobrú chuť!!!