Punčové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 celých vajec + 5 polievkových lyžíc kryšt.cukru, 5 pol.lyžíc polohrubej múky, 1 PL hladkej múky, 1/4 prášku do pečiva - toto cesto urobím ešte raz = vrchné a spodné cesto /dokopy 10 vajec/

Stredné cesto: 6 celých vajec + 6 PL kryšt.cukru, 6PL polohrubej múky, 1PL hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, trochu červeného farbiva

POSTUP PŘÍPRAVY

Každé cesto šľahať 10 minút mixerom - nie menej! Pečieme v hlbšom plechu na papieri na pečenie asi tak 8-12 minút pekne do ružova pri teplote 180 st. Upečeným cestám dáme dolu kôrku, ktorú chytili počas pečenia.

Urobíme si punčovinu: 1/2 l vody + 1/2 l cukru - uvariť na niť /t.zn. variť 30 min. nie menej./ potom pridať 1 1/2 dcl rumu, 3-4 citróny, trochu punčovej esencie, trochu sangwicku, potravinárskej farby červenej - trochu

PLNÍME: Spodné cesto natrieme lekvárom, preložíme stredným /červeným/, ktorý pekne popolievame punčovinou - riadne, /čím šťavnatejšie, tým lepšie/. Tretie cesto natrieme lekvárom a natretou časťou položíme na stredné cesto, ktoré je nasiaknuté punčovinou. Navrch dáme punčovú polevu, ktorú ja robím od oka, dávam skoro 1/2 kg mletého cukru + trochu sangwicku + 2PL horúceho mlieka, vymiešať na masu, aby nebola ani riedka, ani tuhá, aby sa dala pekne natrieť na koláč. Po stuhnutí môžme ešte pofŕkať čokoládovou polevou. Rezy sa dobre krájajú horúcim nožom