*♥*Krémová cesnačka v žemliach*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 PL masla, trocha oleja podľa potreby (asi 1 PL), 3 PL hladkej múky, 1/2 šľahačkovej smotany, 2 bujónové kocky (slepačie), 1čL vegety, 5 - 6 strúčikov cesnaku, 1 - 2 PL cesnaku medvedieho alebo pažítky

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo dáme roztopiť do hrnca a pridáme k nemu olej a hladkú múku. Popražíme, urobíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vývarom (bujónkocky prevarené s vodou alebo normálny vývar), pridáme vegetu a povaríme. Do vriacej polievky vlejeme smotanu, ktorú sme prešľahali metličkou s lyžičkou múky (aby neboli hrčky). Povaríme asi 5 minút. Do odstavenej polievky prelisujeme cesnak a pridáme posekané zelené bylinky.
Zoberieme si ostrý nôž a špicom vykrojíme kužeľ do žemle. Odklopíme ho a z vykrojenej žemle vydlabeme striedku (nie úplne, niečo treba nechať). Dutinu žemle naplníme polievkou, vydlabanú striedku a vrch žemle priložíme vedľa a prikusujeme k polievke.

Čerstvo upečené žemle necháme trocha vychladnúť, alebo ak máme žemle z obchodu, dáme ich na pár minút do rozkúrenej rúry, aby boli chrumkavé...
vykrojíme kužeľ do žemle
z vykrojenej žemle vydlabeme striedku (nie úplne, niečo treba nechať)
Dutinu žemle naplníme polievkou, vydlabanú striedku a vrch žemle priložíme vedľa a prikusujeme k polievke.
Ale nemusí byť len v žemli... môže byť aj žemľa v nej :-DDD ale opečená