Bravčová kapsa plnená syrom a mäkkou salámou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
bravčové karé s kosťou * tvrdý syr * mäkká saláma * soľ * korenie * olej * mletá červená paprika * cibuľa * hladká múka /solamyl * príloha: opekané zemiaky, ryža
POSTUP PŘÍPRAVY
viď nižšie :))
 |
bravčové karé si vykostíme a z kostí môžeme uvariť vývar :)) |
 |
rezne si naklepeme, osolíme, okoreníme a plníme zmesou nastrúhaného tvrdého syra a na rezančeky narezanej mäkkej salámy |
 |
robíme kapsy, ktoré spojíme špáradlami |
 |
prudko opečieme na oleji z oboch strán |
 |
a vkladáme do pripraveného cibuľového základu (na oleji si orestujeme cibuľu, zaprašíme paprikou a zalejeme vodou) a dusíme do mäkka (v tlakovom hrnci približne 15 minút). Keď je mäsko mäkké vyberieme na tanier, šťavu zahustíme hladkou múkou alebo solamylom a kapsy vložíme späť do omáčky. |
 |
Môžeme podávať s opekanými zemiačkami a ryžou. Brú chuť :)) |