MOJA VEĽKONOČNÁ TORTA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 6 vajec, 300g práškový cukor, 100g polohrubá múka, 25g kvalitné kakao, 4PL rumu-alebo amareto, cca 100g rozdrvených vlašských orechov-alebo ak dávate amareto, tak mandle. Plnka: 500g mascarpone, 4 žĺtka, 100g jemný kr.cukor, 250g šľahačky, 3PL lemon-curd. Na poliatie cesta silná nesca+rum/alebo amareto/ Na poprášenie torty kakao, čokoládové vločky a ozdoby podľa chuti a fantázie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, preosejeme múku a kakao, a postupne pridávame k vymiešaným žĺtkam. Pridáme aj alkohol, a orechy, a keď máme všetko zmiešané, nakoniec pomaly a ľahúčko vpracujeme sneh z bielkov.
Tortovú formu vymastíme, vysypeme múkou a vlejeme cesto. Dáme piecť na 180 stupňov-,čas pečenia závisí od rúry.

Po upečení dajte cesto vychladnúť na mriežku, a po vychladnutí rozrežte na 3 časti.

Uvaríme si silnú nescu cca 2dcl a pridáme rum-amareto, podľa chuti.

Plnka:Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, pridáme mascarpone,lemon-curd a vyšľahanú šľahačku.

Tortový korpus pokropíme zmesou káva/alkohol a natrieme plnkou. Prikryjeme plátom korpusu, ktorý zas pokropíme natrieme plnku, priložíme tretí plát, pokropíme natrieme plnkou-vyhladíme.
Cez sitko poprášime povrch kakaom, alebo posypeme čokoládovými vločkami.

Podľa nálady a chuti ozdobíme, alebo necháme tak ako je a dáme vychladiť do chladničky.

DOBRÚ CHUŤ !!!!!

EXTÁZA :-)))))