Jogurtovo-tvarohovo-čučoriedkový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g jemného tvarohu (ja som použila odtučnený Kapucín), 1 šľahačka v prášku, 150 ml mlieka+ na želatínu a na namáčanie piškót, želatína v prášku, smetafix-nemusí byť, čučoriedkové jogurty (ja som použila 1 veľký Clever a 3 zvolenské), 2 vanilkové cukry-kto má radšej sladšie, môže pridať, balík dlhých dezertných piškót ako na tiramisú-Savoiardi, popríp iné.

POSTUP PŘÍPRAVY

V deci teplého mlieka si necháme napučať želatínu, necháme rozpustiť. Aby sa dobre rozpúšťala, nenecháme vychladnúť, vždy po určitom čase ohrievame v mikrovlnke -cca 15 sekúnd, miešame, aby sa dokonale rozpustila. Zmiešame tvarohy, jogurty, šľahačku pripravenú zo 150 ml mlieka, cukry. Pripravíme si nádobu-najlepšie plech s odnímateľným okrajom. Piškóty namáčame do teplého mlieka, ktoré si môžme ochutiť nejakým sirupom, čučoriedkovým alebo černicovým džúsom-ja som použila šťavu zo zaváraných černíc- a ukladáme jeden vedľa druhého. Do "plnky" opatrne vmiešame rozpustenú želatínu, a až potom ju nanesieme na vrstvu piškót, rozotrieme. Nasleduje druhá vrstva piškót, a nakoniec vrchná vrstva plnky. Vyrovnáme. Necháme asi hodinku v chladničke, potom môžme ozdobiť nejakým kompótom :))) dezertík je najlepší odležaný cez noc, môže sa papať ale aj po 4 hodinách...
Dobrú chuť:))