šialenne-penne (špenátovo-syrovo-šampiňónovo-smotanovo-cesnakové)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cerstve sampinony, mrazeny gulickovy alebo cerstvy listovy spenat (najlepsie mlady), syr s modrou plesnou, slahackova smotana, maslo, cesnak, citronova stava, muskat.oriesok, mlieko na rozriedenie, vajicko. Cestoviny penne alebo ine, podla chuti.

POSTUP PŘÍPRAVY

Super-bomba-spica cestoviny. aromaticka a chutna rychlovka

Na roztopenom masle (ale naozajstnom, vonavom, cerstvom masle) si chvilu opekame pretlaceny cesnak (3-4 alebo viac strucikov) . pozor,aby neprihorel.
Pridame nakrajane cerstve sampinony, poriadne premiesame, mozeme podliat troskou vody a prikryte dusime par minut, kym nie su huby skoro hotove.
Potom prilejeme slahackovu smotanu (alebo smotanu na varenie), pridame nakrajany syr (napr. nivu), rozmrazeny, vyzmykany spenat (alebo nakrajany cerstvy) a za obcasneho miesania varime,kym nie je syr rozpusteny a spenat hotovy (netrva to dlho, spenat sa ma varit len chvilku). Ked treba, omacku rozriedime mliekom.
Ked budeme omacku podavat hned, tesne pred koncom varenia do nej za staleho miesania zavarime jedno rozhabarkovane vajicko na zahustenie. Ked chceme omacku na neskor, vajicko vynechame.
Po odstaveni omacku ochutime citronovou stavou, muskatovym orieskom a ked treba, dosolime. Premiesame s cestovinami a podavame.
orientacne mnozstvo surovin na cca 4 porcie: 200g sampinonov, asi 7 guliciek spenatu, 100g nivy, 3 struciky cesnaku, 1 smotana, asi 1dl mlieka, 1 vajicko, maslo podla potreby.