šialenne-penne (špenátovo-syrovo-šampiňónovo-smotanovo-cesnakové)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cerstve sampinony, mrazeny gulickovy alebo cerstvy listovy spenat (najlepsie mlady), syr s modrou plesnou, slahackova smotana, maslo, cesnak, citronova stava, muskat.oriesok, mlieko na rozriedenie, vajicko. Cestoviny penne alebo ine, podla chuti.
POSTUP PŘÍPRAVY
Super-bomba-spica cestoviny. aromaticka a chutna rychlovka
 |
Na roztopenom masle (ale naozajstnom, vonavom, cerstvom masle) si chvilu opekame pretlaceny cesnak (3-4 alebo viac strucikov) . pozor,aby neprihorel. |
 |
Pridame nakrajane cerstve sampinony, poriadne premiesame, mozeme podliat troskou vody a prikryte dusime par minut, kym nie su huby skoro hotove. |
 |
Potom prilejeme slahackovu smotanu (alebo smotanu na varenie), pridame nakrajany syr (napr. nivu), rozmrazeny, vyzmykany spenat (alebo nakrajany cerstvy) a za obcasneho miesania varime,kym nie je syr rozpusteny a spenat hotovy (netrva to dlho, spenat sa ma varit len chvilku). Ked treba, omacku rozriedime mliekom. |
 |
Ked budeme omacku podavat hned, tesne pred koncom varenia do nej za staleho miesania zavarime jedno rozhabarkovane vajicko na zahustenie. Ked chceme omacku na neskor, vajicko vynechame. |
 |
Po odstaveni omacku ochutime citronovou stavou, muskatovym orieskom a ked treba, dosolime. Premiesame s cestovinami a podavame. |
 |
orientacne mnozstvo surovin na cca 4 porcie: 200g sampinonov, asi 7 guliciek spenatu, 100g nivy, 3 struciky cesnaku, 1 smotana, asi 1dl mlieka, 1 vajicko, maslo podla potreby. |