Toasty s čučoriedkovým rôsolom po francúzsky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tmavý toastový chlieb * čučoriedkový rôsol (prípadne iný) * mleté orechy * vajce * mlieko * mletá škorica * maslo * na ozdobu: čokoľvek máte: ovocie, šľahačka, jogurt, práškový cukor.... podľa fantázie

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept z knihy francúzskych receptušov... Sladký toust mi pripadal ako výborný horúci koláč... dokonca aj deti sa zalizovali....

1. Toustové chlebíky natrite rôsolom, pridajte mleté alebo krokantové orechy,
2. do misy čľupnite celé vajíčko, trocha mlieka a mletej škorice,
3. vyšľahajte na penu,
4. maslo nechajte na panvici roztopiť,
5. a opekajte na slabom ohni 2-3 minútky z každej strany.
6. Nechajte stiecť prebytočný tuk na servítku, na tanieri poprášte práškovým cukrom,
7. ozdobte "dle svého gusta",
8. alebo použite jogurt, tvaroh, čokoľvek Vás napadne... Ak sladké môžete, toustík Vám bude pripadať ako vynikajúci horúci koláčik práve vytiahnutý z trúby :-)....